BauskasDzive.lv ARHĪVS

Zemgales reģionā aizturētas 13 personas par marihuānas glabāšanu un realizāciju

Ziņu aģentūra LETA

2014. gada 18. marts 10:04

357
Zemgales reģionā aizturētas 13 personas par marihuānas glabāšanu un realizāciju

Šomēnes Zemgales reģionā aizturētas 13 personas vecumā no 16 līdz 26 gadiem par marihuānas glabāšanu un realizāciju, turklāt aizturētie nav vienas vienotas grupas dalībnieki, kā arī agrāk nav tiesāti.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka aizturēšanas martā īstenoja VP Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar VP Rīgas reģiona Olaines kriminālpolicijas darbiniekiem.

Konkrēti Jelgavā un Jelgavas novadā aizturēja 13 personas vecumā no 16 līdz 26 gadiem par narkotiskās vielas - marihuānas - glabāšanu un realizāciju.

Aizturētās personas, kuras savā starpā pazīstamas, bet nav vienas vienotas grupas dalībnieki, nodarbojās ar marihuānas glabāšanu un izplatīšanu.

Policijas darbinieki atsavināja 180 gramus marihuānas, sākti vairāki kriminālprocesi.

Personas agrāk nav tiesātas, tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

"Diemžēl aizvien biežāk šādos noziedzīgos nodarījumos iesaistās gados jaunākas personas. Policija uzsver, ka par šādām noziedzīgām darbībām krimināllikums paredz bargu sodu neatkarīgi no vecuma," pauda Sietniece.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanās, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu lielā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa, paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

VP turpinās izmeklēšana un plašāki komentāri izmeklēšanas interesēs netiek sniegti.