BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ar «Latvenergo» iedzīvotājiem nebūs jāparaksta jauni elektrības tirdzniecības līgumi

LETA

2014. gada 26. janvāris 09:08

224
Ar «Latvenergo» iedzīvotājiem nebūs jāparaksta jauni elektrības tirdzniecības līgumi

AS "Latvenergo" sola, ka klientiem, kuri pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas izvēlēsies turpināt sadarbību ar "Lavenergo", jauni līgumi nebūs jāparaksta.

Kā teikts uzņēmuma uzturētajā elektroniskajā izdevumā "Energoforums" (www.latvenergo.lv/files/news/EF_janv_2014.pdf), klientiem nebūs fiziski jāparaksta līgums.

Izvēloties kādu no "Latvenergo" piedāvājumiem, savas līgumsaistības varēs apstiprināt telefoniski, e-pastā vai ar īsziņas palīdzību.

Arī pirmā rēķina apmaksa nozīmēs, ka līgumattiecības stājušās spēkā.

Informācija par nosacījumiem būs redzama pie katra "Latvenergo" piedāvājuma.

Jau ziņots, ka no šī gada 1.aprīļa Latvijā tiek atvērts elektroenerģijas tirgus mājsaimniecībām, kas skars 870 000 mājsaimniecību. Tas dod iespēju iedzīvotājiem izvēlēties elektroenerģijas tirgotāju.

Lai no 1.aprīļa pārietu pie cita elektrības tirgotāja, izvēle jāizdara līdz 15.martam.

Kā informē AS "Sadales tīkls", pašlaik elektroenerģijas tirgū mājsaimniecībām plāno iesaistīties trīs tirgotāji - "Latvenergo", "Baltcom" un "BCG Rīga".

Tiek prognozēts, ka elektroenerģijas cena mājsaimniecībām pieaugs par 7% līdz 12%, salīdzinot ar pašlaik spēkā esošo pamattarifu. Taču elektroenerģijas cenas pieaugums patiesībā ir daudz lielāks, jo mājsaimniecības sākotnēji, kamēr sasniedz 1200 kilovatstundu patēriņu, par elektrību maksā pēc starta tarifa. Līdz ar to elektrības cena var palielināties pat par 40%.

Pašlaik starta tarifs ir 11,64 eirocenti par kilovatstundu, bet pamattarifs - 15,15 eirocenti par kilovatstundu. Tiek prognozēts, ka pēc 1.aprīļa elektrības cena mājsaimniecībām būs ap 17 eirocentiem par kilovatstundu.