BauskasDzive.lv ARHĪVS

Sagaidot „malkas sezonu” – „Husqvarna” mācības par drošu darbu ar motorzāģi

Husqvarna

2013. gada 28. oktobris 11:30

2693
Sagaidot „malkas sezonu” – „Husqvarna” mācības par drošu darbu ar motorzāģi

Saskaņā ar Latvijas Centrālās statistikas pārvades datiem, Latvijas iedzīvotāji ik gadu izmanto aptuveni 4,5 miljonus m3 malkas, kas sastāda visvairāk – 44,8 % – no kopējā energoresursa patēriņa īpatsvara. Trešdaļu patērētās malkas iedzīvotāji sagatavo paši.

Ir pierasts, ka meža izciršanas darbi valstī visaktīvāk tiek veikti gada aukstajā periodā, kad koki paliek bez lapām un kļūst vieglāk ar tehniku iebraukt mežā. Tuvojoties svarīgākajai meža darbu sezonai, pasaules vadošais motorizēto āra darbu ierīču ražotājs „Husqvarna”, skolām, kurās gatavo mežizstrādes speciālistus, dāvās vairāk kā tūkstoti mācību grāmatu „Darbs ar motorzāģi”. Šī literatūra ļaus iepazīties ar jaunākajiem meža darbu līdzekļiem un to izmantošanas drošības prasībām. „Husqvarna” sarūpētās mācību grāmatas tiks izsniegtas astoņām Latvijas attiecīgās sfēras profesionālajām izglītības iestādēm.

„Mācības par drošu darbu ar mežkopju tehniku ir nepieciešamas katram, kurš ir iegādājies motorzāģi, neatkarīgi no tā, vai viņš ir profesionāls mežizstrādātājs vai vienkāršs lietotājs, kurš ar motorzāģi gatavo malku privātām vajadzībām. Kaut arī zāģi pilnveidojoties kļūst daudz drošāki, cilvēciskais faktors ir un paliek noteicošais darba drošības garants. Absolūtais vairums traumu notiek, neievērojot drošības prasības,” stāsta „Husqvarna Latvija” vadītājs Juris Marhilevičs.

Latvijā ir vairāk nekā 150 000 privāto mežu īpašnieku un viņu apsaimniekošanā ir puse Latvijas mežu. Daudzi no tiem mežu zāģē personiskajām vajadzībām.

„Kopš 1992. gada, kad „Husqvarna” uzsāka savu darbību Latvijā, uzņēmums ir pārdevis vairāk nekā 230 000 motorzāģu. Daļu šīs tehnikas iegādājās profesionāli mežu apsaimniekotāji – mežniecības, mežistrādes uzņēmumi –, taču liela daļa zāģu ir privātpersonu rokās, tādēļ mēs īpaši lielu uzmanību veltām tam, lai cilvēki, kuri izmanto motorzāģus, zinātu, kā to darīt maksimāli droši,” piebilst Juris Marhilevičs.

„Husqvarna” mājas lapā www.husqvarna.com/lv/support/working-with-chainsaws/ visi interesenti var iepazīties ar svarīgākajām drošības un efektīva darba prasībām, strādājot ar motorzāģi, kā arī uzzināt profesionālu mežizstrādātāju padomus. Elektroniskajā brošūrā „Darbs ar ķēdes motorzāģi” pieejami ne tikai praktiski ieteikumi, bet arī vizuāli materiāli, kuros profesionāļi demonstrē zāģa apkopi, meža izzāģēšanas, vainagu apciršanas un daudz kā cita tehniku un paņēmienus.

Par Husqvarna
„Husqvarna Group” ir pasaulē lielākais ārā darbu un dārza tehnikas ražotājs, piedāvājot tādas preces kā motorzāģus, zāles pļāvējus, dārza traktorus. Tas ir arī Eiropas līderis plaša patēriņa laistīšanas preču ražošanā un viens no pasaules līderiem griešanas instrumentu ražošanā būvindustrijas nozares vajadzībām. „Husqvarna” produkcija caur izplatītāju tīkliem un vairumtirgotājiem tiek tirgota vairāk nekā 100 pasaules valstīs. 2012. gada „Husqvarna Group” peļņa sastāda 32 miljardus SEK, vidējais darbinieku skaits – 15000.

Kontakti:
Juris Marhilevičs, „Husqvarna Latvija” vadītājs
Tel. +371 67520515
E-pasts: info@husqvarna.lv