BauskasDzive.lv ARHĪVS

Sācies kāpostu skābēšanas laiks

KRISTAPS ĀBELNIEKS

2011. gada 10. oktobris 00:00

103
Sācies kāpostu skābēšanas laiks

Mūspuses laukos lielākoties kāposti jau ir novākti, un rit intensīva to skābēšana. Codietis Ādolfs Tamušis skābētus kāpostus piedāvā pircējiem Bauzes tirgū Bauskā. Vīrs stāsta, ka piemājas saimniecībā izaudzēto produkciju ziemai gatavojot pats, ik pa laikam palīgā nākot arī kaimiņš. Stāstot par kāpostu gatavošanu, pārdevējs savu «firmas noslēpumu» pilnībā neatklāj, vien nosaka: «Kāpostus ar rokām sašķeļu un lieku muciņā. Tad pieberu sāli un ķimenes un visu sastampāju. Pēc tam uzlieku slogu un ļauju diennakti ievilkties. Ik pa laikam kāpostu masu pabikstu, lai izlaistu lieko gaisu, un turpinu skābēt.»Codietis pircējiem piedāvā skābētus kāpostus ar rīvētiem burkāniem un bez tiem. «Kurus izvēlēties, tā ir gaumes lieta. Kāposti ar burkāniem ir piemēroti zupai, bet tie, kuriem nav pievienoti burkāni, vislabāk garšo sautējumā,» skaidro Ādolfs.