Sācies kāpostu skābēšanas laiks

Mūspuses laukos lielākoties kāposti jau ir novākti, un rit intensīva to skābēšana. Codietis Ādolfs Tamušis skābētus kāpostus piedāvā pircējiem Bauzes tirgū Bauskā. Vīrs stāsta, ka piemājas saimniecībā izaudzēto produkciju ziemai gatavojot pats, ik pa laikam palīgā nākot arī kaimiņš. Stāstot par kāpostu gatavošanu, pārdevējs savu «firmas noslēpumu» pilnībā neatklāj, vien nosaka: «Kāpostus ar rokām sašķeļu un lieku muciņā. Tad pieberu sāli un ķimenes un visu sastampāju. Pēc tam uzlieku slogu un ļauju diennakti ievilkties. Ik pa laikam kāpostu masu pabikstu, lai izlaistu lieko gaisu, un turpinu skābēt.»Codietis pircējiem piedāvā skābētus kāpostus ar rīvētiem burkāniem un bez tiem. «Kurus izvēlēties, tā ir gaumes lieta. Kāposti ar burkāniem ir piemēroti zupai, bet tie, kuriem nav pievienoti burkāni, vislabāk garšo sautējumā,» skaidro Ādolfs.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»